Régi barát a fiókban...

2016/09/23. - írta: Zöld Intézmény

Mára eljutott oda a világ, hogy a mobiltelefonok nem mindennaposak, hanem "minden-pillanatosak" lettek. Mindig nálunk van, a kezünkben, táskákban, zsebünkben vagy ki tudja hol, de biztos, hogy a közelünkben.

Évről-évre több ezer telefont adnak el, gyártanak le és dobnak ki az emberek. A piacra mindig jön egy frissebb, gyorsabb, szebb, okosabb darab, és sokan azonnal cserélik is addig hű társukat az éppen aktuális csúcsmodellre. És mi lesz azokkal, amik már régiek? Várja őket a fiók mélye... Nem lehetne ezt másképp? DE!

Amerikában feltaláltak és tesztelnek egy olyan automatát, ami mesterséges intelligenciával különíti el a könnyen javítható használt telefonokat a hulladéklerakóba valótól. A megunt mobilokért helyben fizet az automata, de a pénzt fel lehet ajánlani jótékonysági célokra is. Az ecoATM automatákat fejlesztő San Diegó-i cég a bedobott készülékek körülbelül kétharmadának talál új felhasználókat. A maradékot környezetvédelmi szempontból megbízható újrahasznosító vállalatoknak adják el, amelyek kinyerik a készülékekből a ritkaföldfémeket, egyúttal meggátolva, hogy mérgező anyagok kerüljenek az e-hulladék lerakókba. (Az értékes fémekből több rejlik már a hulladéklerakókban, mint a természetben.). 

Amikor valaki bedob egy készüléket, a berendezés előbb felismeri a formáját, azonosítja a készülék típusát. Ezután huszonhárom különböző csatlakozóból kiválasztja, hogy melyik passzol a telefonhoz, és csatlakoztatja az ecoATM hálózatához (a cég előre figyelmezteti a felhasználókat, hogy minden személyes adatot töröljenek a telefonról). A rendszer ezután algoritmusok segítségével határozza meg a kütyü értékét.

Sajnos itthon még nincsen ilyen gépezet, de reméljük, hamarosan hozzánk is elér ez a technológia és az egykori "zsebünk fénye" nem a fiók mélyére lesz száműzve, hanem újrahaszosul!

Segíts nekünk, hogy mi is környezetbarát megoldást találhassunk a telefonoknak! Töltsd ki az alábbi kérdőívet és légy te is az egyik mozgatója a változásnak! (Kitöltéshez katt az alábbi képre)

 

Szólj hozzá!

Egy jó ebéd megváltja a világot!

2016/09/12. - írta: Zöld Intézmény

A rohanó hétköznapokban néha megfeledkezünk arról, hogy bizony az egészséges élethez szüksége van a szervezetünknek a megfelelő táplálékra, így mindig elegendő tápanyagot kell a szervezetünkbe juttatni. Az órák, munka és egyéb elfoglaltságok mellett persze nehéz odafigyelni a rendszeres, lehetőleg egészséges ételek fogyasztására, de azért érdemes. Nézzünk most meg pár helyet Szegeden, ahol biztos, gyors és egészséges ételt kaphatunk jó áron!

Palánta salátabár

A Gutenberg utcában található salátázóhely gyors és egészséges ételeket biztosít mindenkinek, aki arra jár. Érdemes benézni hozzájuk, hiszen számtalan fajta salátából válogathatunk és természetesen ha véletlen van olyan összetevője az általunk választott finomságnak, ami annyira nem áll közel a szívünkhöz, cserélhetjük is az összetevőket.  Az árak 1000-1500 forint körül mozognak, de ezért egy nagy adag ételt kapunk, így mindenképp érdemes elnézni oda!

 

Leonidasz Görög ételbár

Az újonnan nyílt görög étkezde ideális mindenkinek, aki a Nagyáruház környékén keres gyors és finom felfrissülést étel formájában. A klasszikus görög-keleti ételek (gyros, falafel) mellett számtalan saláta közül is válogathatunk a minimalista stílusú étteremben. 

Óriáspalacsintázó Szeged

A Toldy utca egyik elrejtett kis pincéjében bújik meg Szeged egyik és talán egyetlen olyan helye, ahol óriási méretű palacsintákba csomagolt finomságokat kaphatunk rendkívül baráti áron. Választhatunk édes és sós tészták közül is, zöldséges, húsos, vegyes feltétekkel. Egyszer mindenképp érdemes ellátogatni ide, ha valaki épp a városban keres magának élelmet. 

Pipitér falatozó

A szendvicsek szerelmeseinek sem kell megijedniük, ha szép napfényes városunkba érkeznek, ugyanis Újszegeden a Liget mögött található egy kis fa bódé, ahol isteni finom, aranybarnára sült bundában rejtőző csirkehús vár szeretettel minden éhezőt. Természetesen nem csak a szárnyasok kedvelői találnak itt maguknak finom falatokat, hiszen van marhahúsból készült szendvics-csoda is. Rengeteg zöldség, egy finom buci, sok hús és mártás. Mi kell még egy jó ebédhez?! 

 

És ez még csak néhány olyan étterem, amiket mi ajánlani tudunk Nektek! Biztosra vesszük, hogy találtok majd olyan étkezőket, kifőzdéket, sütödéket városunkban, ahol egy nagyon finomat tudtok enni diákbarát árakon. A lényeg az, hogy mindenképpen egyetek napközben is és ne hagyjátok, hogy lemerüljön a szervezetetek! A rengeteg tanuláshoz, bulihoz és élményhez csak akkor lesz energiátok, ha rendesen "feltöltitek magatokat"! 

 

Szólj hozzá!

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu