2017. november 24. 11:39 - Zöld Intézmény

Mi a tökéletes név a babacsomagra?

A különböző országokban számtalan olyan dolog van, ami irígylésre méltó: természeti adottságok, gazdaság stb. Viszont van valami, amit bárhol meg lehet tenni. Ez azon kedves, kreatív apróságok összessége, melyek mosolyt csalnak az emberek arcára és egy adott társadalmi szegmensnek igyekeznek segíteni. A BBC írt a finnek egyik ilyen rendszeréről, a babaköszöntő dobozról.

Nem újdonságról beszélünk, hiszen a baby box immár 80 éve működik az országban, viszont most érkezett el az ideje az újragondolásának. Az újítás rögrön a névvel kezdődött, ugyanis a Kela, a finn Nemzeti Jóléti Ügynökség — akik az egész kezdeményzeést menedzselik — elgondolkozott azon, hogy:

Az "anyasági csomag" elnevezés nem hat sértően a férfiakra? 

És ezért arra jutottak, hogy baby boxnak az új nevet megszavaztatják az emberekkel. És nem csak szavazni, javasolni is lehet! Azonban sokak szerint ez csak idő és pénz pazarlás, mivel nem a név dönti el, hogy mit is tud a csomag. 

Természetesen elég megosztó elképzelések is világot láttak a Ilto Sanomat című újság Facebook oldalán:

  • családi pakk
  • baba csomag
  • a szex következményei csomag

És hasonlók.

Amiben biztosak lehetünk, hogy az elképzelés és kezdeményezés jó, A csomag, hívják éppen bárhogy is segítséget tud nyújtani a családoknak a nagy változás előtt. És ami nem változik, az az, hogy 2 fajta csomagot minden várandós nő alanyi jogon kapja. 

Szólj hozzá!
2017. november 23. 11:54 - Zöld Intézmény

Elkészült a Tesla hatalmas akkumulátor parkja!

Elon Musk: a milliárdos, a feltaláló, az üzletember, a Vasember. Korunk talán egyik legnagyobb embere ha a világ formálását nézzük: eltökélte, hogy elintézi a belsőégésű motoros autókat, el akarja juttatni az embereket a Marsra és még számtalan, lehetetlennek tűnő ötlettel állt már elő. És nem is egy valósult meg ezekből. Íme a legújabb, az óriási akkumulátor park.

A Tesla Inc., Musk egyik cége, 100 napos határidőd tűzött ki magának ahhoz, hogy Ausztrália egyik félreeső részén egy olyan óriási akkumulátor parkot telepítsen, ami 100 megawatt kapacitással rendelkezik. A határidő hamarosan lejár és a tesztelés is mindjárt indul, tehát a vállalat teljesítette a hihetetlenül rövid határidőt.

 A hatalmas tárolókapacitással megáldott akkumező egy szélerőmű mellé lett telepítve, Adelaide közelében. A tesztelés első fázisa az volt, hogy megnézték, hogy az akkuk rendszere és az ország elektromos hálózata tökéletesen kooperál-e egymással, és szerencsére igenlő választ tudtak adni. 

 

Forrás: bloomberg 

 

Szólj hozzá!