2018. április 26. 15:09 - Zöld Intézmény

Új fontos munkatárs az Apple-nél

A tehcnológiai óriás több ezer embernek ad munkát világszerte. Azonban van pár olyan fontos beosztásban dolgozó, akiket muszáj kiemelnünk. Tudom, most mindenki Tim Cookra vagy éppen Johny Ivyra gondol, de mi nem.  
daisy_robot_disassembles_iphone_retrieving_components_04192018.jpg

Az egyiküket már régebbről ismerjük, Liamnak hívják. Most ő kapott egy testvért Daisy "személyében". Ahogy Liam is, ő is egy robot, akinek a feladata az, hogy szétszerelje a behozott régi Apple termékeket és az értékes alapanyagokat kinyerje belőle. 

daisy_robot_iphone_loader_04192018.jpg

Mi, itt az Apple központjában folyamatosan azon dolgozunk, hogy olyan okos megoldásokat fejlesszünk ki, aminek segítségével a klímaváltozás hatásait csökkenthetjük és megóvhatjuk bolygónkat olyannak, ahogy azt mi is szeretjük.

A fenti idézet Lisa Jacksontól, az Apple Környezetvédelmi, Politikai és Társadalmi Kezdeményezések alelnökétől származik. Ő mutatta be nekünk az újdonsult robotot is, akiről azt mondta, hogy egy ilyen eszköz keletkezik van, amikor az innováció találkozik a fenntarthatósági törekvésekkel.

daisy_robot_disassembles_iphone_04192018.jpg

A cég természetesen nem véletlenül most tette meg ezeket a sajtóközleményeket, hiszen április 22-én ünnepeljük világszerte a Föld napját. 

apple_earth_day_conservation_international_04192018.jpg

Forrás: Apple

Szólj hozzá!
2018. április 24. 13:17 - Zöld Intézmény

Bármi lehet virágcserép 2.0

Az előbbiekben írtunk már róla, hogy egy kis irodai eszközből készítünk cserepet, amiben valamilyen növényt helyezünk majd el. Most ott tartunk, hogy kész a cserép, megvan a föld és a növény is! 

img_6196.jpg

Mivel a cserepünk nem éppen a legmélyebbek egyike, így egy olyan növénykét választottunk, aminek nem kell sok talaj. Így a győztes a lóhere lett! gyorsan szaporodik, jól néz ki és ha egyszer nő egy négylevelű, a mi irodánk lesz a legszerencsésebb!

img_6195.jpg

Tartsatok velünk a továbbiakban is, hogy értesüljetek a kis "lóhere gazdaságunk" sorsáról. 

Szólj hozzá!