2011. december 13. 10:47 - Zöld Intézmény

Mikulás járt a TIK-ben (a kulisszák mögül)

Idén kedveskedni szerettünk volna a látogatók számára egy kis meglepetéssel, ezért elintéztük, hogy a Mikulás mindenképpen vegye útjába a TIK-et is. Amikor megkérdezte, hogy ugyan mennyi ajándékot hozzon, kicsit összeráncolta a szemöldökét a válasz hallatán: olyan 1500-2000 látogató fordul meg a központunkban naponta. „Annyi csomagot nem tudok elvinni, az lehetetlen!” –jegyezte meg. „Adok 50 csomagot, rejtsétek el alaposan, hogy csak az arra méltók találhassák meg, és tegyetek bele egy-egy környezettudatosságra nevelő gondolatot!

PC054856.JPG

Miután elhagyta a legkitartóbb tanuló is a könyvtárat és becsukta kapuit a TIK december 5-én este, megérkezett a Mikulás és betette az ajándékokat a fa alá. Ezután hozzánk fordult és segítségünket kérte. „Tegyétek el az ajándékokat, oda, ahol a legtöbb hallgató megfordul naponta és intézzétek el, hogy leljék örömüket a csomagok felkutatásában!”

Itt engedjetek meg egy kitérőt a mesémben, hadd beszéljek nektek kicsit arról, milyen a TIK hangulata éjszaka. Miután az épületre jellemző nappali pezsgés, sürgés-forgás alább hagy, és az utolsó látogató is távozik, egy teljesen más arcát mutatja meg az Intézmény. A nyitva tartás alatt vagy természetes fényárban úszik az épület, vagy sötétedés után teljes körűen ki van világítva az olvasás és tanulás biztosítása érdekében. Amint elmennek a látogatók az egész épület egy csapásra „lecsendesül”. A hatalmas átrium, a közösségi terek, számítógépes kabinet és a könyvtár emeletei is sejtelmes félhomályba burkolóznak. Csend. Olyan érzése van az embernek, mintha tényleg egy élő, lélegző óriás szervezetben lenne, amely az egész napos munka és szolgálat után megkezdi jól megérdemelt pihenőjét, annak érdekében, hogy másnap reggel újult erővel várhassa vendégeit.

Szóval megindultunk felkeresni az ajándékok rejtekhelyeit, ahogy ez ránk lett bízva. Végigjártunk minden helyiséget ahol a látogatók megfordulnak. Így utólag azt kell mondanom, hogy túl egyszerű dolguk volt az elsőként érkezőknek. Jövőre biztosan sokkal kacifántosabb rejtekhelyeket keresünk. A Központ nyitásakor elsőként érkezők meglepő gyorsasággal kezdték felkutatni a csomagok vélt helyeit és nem sokat tévedtek.  A elektromos csomagmegőrzők, a büfé, az átriumi olvasó egyértelmű potenciális helynek bizonyult, de a számítógépes kabinetben és a könyvtári szinteken is gyorsan meglettek a csomagok. Igaz az észrevételhez néha arra is szükség volt, hogy ráüljön a megtaláló...:)

PC064867.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldintezmeny.blog.hu/api/trackback/id/tr983459840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.