2011. december 15. 15:14 - Zöld Intézmény

A TIK munkatársainak nagyszalontai látogatása

A Tanulmányi és Információs Központ az ünnepek közeledtével segítséget kíván nyújtani a rászorulók számára. A társadalmi felelősségvállalás keretében három gyűjtést kezdeményeztünk. Ahogy a központban már jó ideje plakátok hirdetik, az első jótékonysági akciót a nagyszalontai Béke Királynője Gyermekvédelmi Központ gyermekei számára szerveztük. Plakátokon, levelező listákon és saját rendezvényeinken is arra buzdítottuk a látogatókat, hogy hozzanak tartós élelmiszert, mikulás csomagot a rászorulóknak.

DSC_1635.jpg

Az alábbi bejegyzésben az egyik kollegám élménybeszámolóját olvashatjátok el:

"2011. december 3-án reggel 9-kor útnak indultunk Nagyszalontára, hogy elvigyük az adományokat és a TIK Igazgatóság ajándékait a gyerekeknek. Fél 12 magasságában sikeresen megérkeztünk, és rögtön láttuk a gyerekeken, hogy már nagyon vártak minket! Mint megtudtuk, a gyerekek nem egy nagy épületben élnek, hanem több kisebb házban, családokban. Egy család egy nevelőből és 8-10 vagy 12 gyerekből áll. Külön vannak fiú és lány családok. Behívtak minket az egyik család házába, és azt kell mondanunk, nagyon igényes volt. Természetesen a gyerekek is besegítenek a ház rendben tartásába. A közösségi házukban, ahol az étkeztetés is folyik, különféle programokat rendeznek, ott jártunkkor éppen kézműves alkotónap volt, ahol a gyerekek adventi koszorúkat készítettek a Karácsony közeledtével. Miután véget ért az alkotóház, összegyűjtöttük a gyerekeket, hogy megajándékozhassuk őket adományainkkal. De nemcsak adománnyal készültünk, hanem egy Mikulás-műsort is vittünk, amit nagy érdeklődéssel és aktív közreműködéssel fogadtak a gyerekek! A műsort az Új Akropolisz szegedi társulata adta, ezúton is köszönjük nekik! A műsor része volt, hogy a Mikulás megérkezésével a gyerekek verset mondhattak és énekelhettek, majd mindenki megkapta a saját mikuláscsomagját. A műsor végeztével vendégül láttak minket egy ebéddel, majd élményekkel gazdagodva hazaindultunk Szegedre.

Névtelen_1.jpg

Elmondhatjuk, hogy a nevelők áldozatos munkájának megvan az eredménye, hiszen ezek a gyerekek nagyon kedvesek és tisztelettudóak, nem „rohantak le” minket az ajándékokért. Nagyon nagy élmény volt köztük lenni, örömtől csillogó szemüket látni! Szeretettel várnak vissza minket jövőre is!"DSC_1556.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldintezmeny.blog.hu/api/trackback/id/tr883466040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.