2012. február 13. 13:59 - Zöld Intézmény

Már kvíz feladvány a Zöld Egyetem

közép-kelet európa.jpg

A kép szerintem önmagáért beszél. Egy korábbi blog bejegyzésünkben beszámoltunk arról, hogy az Indonéziai Egyetem felmérése szerint a Szegedi Tudományegyetem immáron második éve Közép-Európa legzöldebb egyeteme. Amikor megkaptuk a hivatalos tájékoztatást és megírtuk a sajtóhírt, még remélni sem mertük, hogy ilyen nagy utat jár be az eredményünk, és végül kvíz feladványként jelenik meg a Magyar Televízió Maradj Talpon című műsorának február 8-i adásában…:)

Hogyan történik nálunk egy hír közlése? Amikor hírértékű esemény történik a TIK-el kapcsolatban, írunk róla egy sajtóhírt. Ezt a hírt továbbítjuk az egyetemi sajtó szobába, a sajtókapcsolatokért felelős sajtóreferensnek, illetve azoknak, akik általánosságban nagy érdeklődést mutatnak a TIK eseményei iránt. Ez történt a zöld egyetemi rangsor publikálásával is. A sajtóhír a Magyar Távirati Irodán keresztül megjárta az országos médiát, és megközelítőleg 33 helyen jelent meg.  A sajtóanyagok lekövetésével és saját publikációs anyagaink frissítésével lezártnak tekintettük a témát. Nem sokáig. Első közvetlen következménye a hírnek egy meghívás volt az Ozone Network részéről az Egyenlítő című műsorukba, amely felvételére február 10-én került sor, és egy külön blog bejegyzésben fogunk beszámolni róla. A következő meglepetés február 8-án ért minket kellemes esti sziesztázás közben, amikor a Gundel Takács Gábor által vezetett műsorban megjelent az alábbi feladvány: Közép-Európa legzöldebb egyeteme lett az idén… Ezúton köszönjük a méltató szavakat Gábortól, és tényleg büszke lehet az egész egyetem az elért eredményre, annak ellenére, hogy a játékos sajnos nem tudta (akkor még! :) ) erre a kérdésre a helyes választ.

Nagyon kíváncsi lennék arra az útra, amelyet bejárt a tanulmányunk és sajtóhírünk, kiindulva a TIK PR Irodából egészen a kvíz kérdések összeállításáért felelősek asztaláig. :)

Az említett adás megtekinthető az alábbi linken (a 49. percben hangzik el a kérdés).

http://bit.ly/z0EPnf

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldintezmeny.blog.hu/api/trackback/id/tr134101380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.