2012. június 06. 14:58 - Zöld Intézmény

Minden csoda három napig tart, kivéve a Zöld Oázis

A TIK háza táján sokat gondolkozunk azon, mivel tudnánk még szerethetőbbé és vonzóbbá tenni Intézményünket a látogatók számára, és a közösségi funkcióját tovább erősíteni. Azt eddig is tudtuk, hogy a vizsgaidőszakban nagyon sokan látogatják a TIK-et (akár 3-4 ezer is naponta). Az is tudtuk, hogy a jó idő beköszöntésével megtelnek a kültéri asztalok hallgatókkal, akik az egész napos tanulás mellett egy kis kikapcsolódásra vágynak.

DSC_5061.JPG

Azt pedig mindenki tudja, hogy a TIK-nek van egy nagyon szép füves parkja. Az intézmény vezetője egy esős tavaszi napon kisétált a parkba és a nyarat várva felvetette, hogy miért ne lehetne a vizsgaidőszakban a látogatóknak berendezni itt egy kis nyugodt helyet a tanulásra és pihenésre. Ahogy mondani szokták, az ötlet innentől adott volt, csak a megvalósítás volt hátra...

DSC_5209.JPGAmikor ezeket a sorokat írom a TIK parkjába kitelepített Zöld Oázisban, mellettem hárman olvasgatják a tételeiket, ketten pont a napra húzzák a napozóágyakat, egy társaságban egy hölgy boldogan újságolja érdemjegyét a barátainak, és két úriember elmélyedt beszélgetést folytat a napozóernyők alatt, miközben a Zöld Oázisban megvásárolt üdítőket fogyasztják, és a háttérben a „nyugalom megzavarására teljességgel alkalmatlan”, lágy zene szól. A kitelepített napozóágyak, kerti székek és napernyők mellett plédek, társasjátékok és tollas labda ütők várják a Zöld Oázis látogatóit, miközben egész nap DJ biztosítja a kikapcsolódáshoz kiválóan illő zenét.

ZO.jpg

A Zöld Oázis sikerét jól jelzi, hogy az első nap után másnap reggel a TV2 stábja jelentette be igényét, hogy kilátogatnak hozzánk, mert nagyon tetszik a kezdeményezés, amit az újságban olvastak. Az esti Tényekbe már bele is kerültünk. Azóta megfordult a parkban többek közt a Szegedma, Szegedcafé, Epresso és a TiszapART TV is.

zold oazis.jpg

(Lejátszáshoz kattintson a képre!)

Az első próbahét sikere után úgy döntöttünk, hogy folytatjuk a Zöld Oázist, amelyet bárki meglátogathat az elkövetkezendő 2 hétben is minden héten kedden, szerdán és csütörtökön 10-18 óráig.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldintezmeny.blog.hu/api/trackback/id/tr854569042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.