2012. augusztus 30. 10:32 - Zöld Intézmény

A TIK Zöld Oázisa így SZIN-esítette a fesztivált

Tavalyhoz hasonlóan idén is kitelepült az SZTE Tanulmányi és Információs Központja a Szegedi Ifjúsági Napokon annak érdekében, hogy a környezettudatos gondolkodásmódot népszerűsítse a fesztiválozók körében. Azt, hogy milyen készülődés előzte meg a kitelepülést, már megírtam egy előző post-ban, most szeretném megosztani, hogy milyen tapasztalatokkal gazdagodtunk idén.

elokeszulet.jpg 

Kedd reggel: Betti és Andi kollégáim rápattantak a biciklire egy nagy kordonszalaggal a táskájukban. Kitekertek a Partfürdőre és szépen kijelölték a Zöld standunk területét, biztosítva a pakolási helyet a délután megérkező szállítóautónak. Közben a központban összekészítettük minden eszközünket pakolásra készre, és vártuk a szállítót. Kedd este 5 órakor a standunk állt, megbeszéltük a csapatfelosztást, majd mindenki hazament egy utolsó pihentető alvás erejéig a SZIN kezdete előtt.

verseny_1.jpg

DSC_5740.JPGSzerda-csütörtök-péntek: Iszonyatos hőséggel fogadta a Partfürdő a fesztiválozókat. Mi a standunkra kipakoltuk a napozóágyakat, napernyőket, felszereltük a tollaslabda hálót, kiraktuk a hulladékfajtákat szimbolizáló gumilabdákat, felállítottuk a QR-kód fánkat és a vízlábnyom mágneses táblánkat, és beizzítottuk a laptopokat a zöld kvízhez. Majd vártunk…helyett azonnal elkezdődött a standunkon a munka. Ez minden napra igaz volt. Amint elkészültünk a kipakolással, azonnal megérkeztek fesztiválon sétálgató látogatók a standunkra, akik nagy érdeklődéssel fogadták a programjainkat.

 A vízlábnyom prezentációs táblánknál gyakorlatilag folyamatosan pakolgattuk a kis mágnes litereket, annyira érdekelte a fesztiválozókat, hogy egy étel előállításához mennyi ivóvíz felhasználásra van szükség. Amint ezt meghallgatták, azonnal tovább mentek megcsillogtatni ügyességüket és tudásukat a szelektív hulladékválogatási feladatunknál. A második napon új szabályt léptettünk érvénybe, és a hölgyek egy lépéssel közelebbről dobhattak, mint a fiúk. :) Ez után jött a kvíz, amely rendesen megdolgoztatta az agytekervényeket, ennek ellenére elég szép eredmények született. (Átlagosan 16 pontot értek el a versenyzők a 25-ből.) Természetesen senki nem távozott a standunkról üres kézzel. Minden látogató kapott egy apró ajándéktárgyat. Volt még egy látványos eleme a standunknak, amely most debütált, de biztosan találkozhattok majd még vele: ez a QR kód fa. Itt környezettudatos tippeket, vízpazarláshoz kapcsolódó szomorú tényeket, illetve „gratulálunk, nyertél ha…” jellegű mondatokat rejtettek a kódok. Akinek nem volt QR kód olvasásra alkalmas telefonja, természetesen ő is szerencsét próbálhatott. Az esztétikai igényeket tovább növelve, bárki dekoratív testfestést kérhetett kedves segítőnktől a placcunkon.

DSC_0121.JPG

Szombat, 15:45. Három ajándékcsomag, három név az okleveleken. Pénteken összegeztük, hogy ki az a három ember, akik a legjobb eredményt érték el a versenyünkön, kvázi legkörnyezettudatosabb fesztiválozóknak bizonyultak, és őket egy nagyobb ajándékcsomaggal is jutalmaztuk az utolsó napon rendezett díjátadónkon. Jó volt látni az örömöt az arcukon. Szombat este összepakoltunk, szedtük a sátorfánkat, és mindent lebontottunk a standunkon, majd a többség útját vette, hogy még utoljára élvezhesse a SZIN semmi máshoz nem hasonlítható esti bulihangulatát.

DSC_6080.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldintezmeny.blog.hu/api/trackback/id/tr734739950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.