2013. január 18. 14:04 - Zöld Intézmény

A második holland csoport látogatása

Amint véget ért a szénszünet, már készülődhettünk is az első külföldi látogatócsoport fogadására a TIK-ben. Ha emlékeztek még, pont tavaly ilyenkor készítettünk egy blogbejegyzést egy Utrechti Egyetemről érkező csoport látogatásáról. Amikor visszajöttünk a TIK-be, rögtök kaptuk a felkérést, miszerint idén is érkezik egy holland delegáció a Szegedi Tudományegyetemre, és a szervezők számítanak az együttműködésünkre.

DSC_7911.JPG

Az Utrechti Egyetem városföldrajz mesterszakos hallgatói és kísérő tanárai Temesvárról érkezve látogattak el Szegedre. A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara és az Utrechti Egyetem másfél éve egyre szorosabb együttműködést alakít ki, amelynek bizonyítéka a második holland vendégcsoport fogadása. Az egynapos látogatás során a vendégek megismerkedtek az egyetemmel, a TIK-el, és a GTK képzési portfóliójával. Az előadások után városi túrán vettek részt, és végül egy könnyed stílusú kvízben adhattak számot az elsajátított ismeretanyagról.

Tavalyhoz hasonlóan a látogatás első állomása a TIK volt. A tíz órára tervezett érkezés sajnos csak terv maradt, a busz 10.30-kor gördült be a TIK gazdasági bejárata elé. Ahogy arra előzetesen számítottunk, a megérkező vendégek nagy örömmel fogadták a kikészített aprósüteményeket, sorban álltak a kávégépnél, és a tavalyi csoporthoz hasonlóan rögtön közvetlen, jókedvű beszélgetés bontakozott ki a vendégek és a vendéglátók között. Miután a látogatók magukhoz vették a frissítő kávé és pogácsa adagot, megkezdődtek az előadások a III. szemináriumi teremben.

DSC_7939.JPG

Dr. Lukovics Miklós és Dr. Udvari Beáta egyetemről szóló ismertetőjük után, egy volt TIK-es munkatársunk kapta a főszerepet: Havranek Péter előadásában bemutatta a TIK funkcióit, zöld rendezvényeit és törekvéseit, majd beszélt az összegyetemi napelemes beruházásról. Az előadás után már csak egy gyors körbevezetésre volt időnk, mielőtt holland vendégeink továbbindultak a GTK épületébe.

DSC_7921.JPG

Összességében elmondható, hogy idén is lenyűgözte a látogatókat a TIK infrastruktúrája, környezetbarát megoldásai és zöld törekvései. Elmondásuk szerint még hollandiai szemszögből nézve is  példaértékűek az egyetem környezeti terhelését csökkentő törekvések és eredmények. Sajnáltuk viszont, hogy a busz késése miatt rövidíteni kellett az előadáson, hiszen annyi mindenről beszéltünk volna még. Majd jövőre…:)

Névtelen.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldintezmeny.blog.hu/api/trackback/id/tr185025352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.