2013. július 12. 11:45 - Zöld Intézmény

„Kell egy kis áramszünet, időnként mindenkinek…” (Hofi Géza)

A Tanulmányi és Információs Központ július 15-től augusztus 21-ig szünetelteti a nyári nyitva tartását, viszont a Központban ennek ellenére nem áll meg az élet. Pár érdekességet megosztunk Veletek annak érdekében, hogy lássátok, miért is van szükség a több mint egy hónapos leállásra a TIK-ben.

Ez a 25000 négyzetméteres Központ szinte egész évben folyamatosan, a hét 6 napján fogadja a látogatókat. Vannak viszont olyan több napot igénylő, elengedhetetlen karbantartási munkák, amelyeket csak a közösségi terek kiürítésével, a gépészeti berendezések leállításával, és áramtalanításával lehet elvégezni. Ezek kivitelezhetetlenek akkor, amikor több ezren vannak a Központban, teli van a mélygarázs személyautókkal, diplomaosztó, vagy gálavacsora zajlik éppen.

egyesitett.jpg

Az SZTE TIK-ben 2013 évben már lassan felkészülünk arra, hogy az Intézmény 10 éves lesz, ezért arra fektetjük a hangsúlyt, hogy minden szerződéses karbantartási partnerünkkel alaposan felméressük az egyes területek állapotát. A nyári szünet kiváló alkalom arra, hogy a leállított gépek mellett meg lehessen vizsgálni a légtechnikai berendezéseket, a légtechnikai csőrendszer állapotát, valamint leteszteljük azokat az elektromos rendszereket, amelyek működése teljes áramszünettel jár. Külső szemlélő számára nem látványos, mert nem „új fényezés”t kapunk, hanem a motorháztetőt nyitják fel a szakemberek, ahol alapos karbantartást, javítást, cserét végeznek, megteszik műszaki karbantartási javaslataikat, hogy üzembiztosan guruljunk a 10. szülinapunk után is.

DSC_8265.JPGA karbantartási munkák sokszor nem látványosak, viszont szükségesek ahhoz, hogy az év többi napján zavartalanul használhassátok a Központ szolgáltatásait, és komfortos környezet fogadjon Benneteket, amikor beléptek a bejárati ajtón. Emellett a teljes körű nyári nagytakarítási munkákat is most tudják elvégezni a munkatársak.

A karbantartások mellett természetesen a TIK munkatársai is kisebb pihenőkre mennek, hiszen az egész éves izgalmakkal teli napok után mindenkinek jól esik egy kis kikapcsolódás. További öröm számunkra, hogy a nyári leállás előtt, a TIK Igazgatóság munkájának elismeréseként Rektori Elismerő Oklevélben részesültünk hétfőn, többek közt a Zöld Egyetem koncepció előre vitele terén elért eredményeknek köszönhetően.

A nyári időszakra minden kedves Olvasónak jó pihenést, tartalmas és aktív kikapcsolódást kívánunk! Érezzétek jól magatokat és persze pihenjétek ki a vizsgaidőszak fáradalmait. :)

Augusztus 21-én 10.00-tól pedig újra várunk minden Látogatót!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldintezmeny.blog.hu/api/trackback/id/tr695401695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.