2013. szeptember 09. 13:09 - Zöld Intézmény

Hasznos információk a TIK-ről (nem csak) elsősöknek

Kedves Elsőévesek! Kedves Egyetemisták!

Biztosak vagyunk abban, hogy sokféle és intenzív élményekkel gazdagodtok az egyetemi élet első heteiben. Keresitek az óráitok helyeit, ismerkedtek a csoporttársaitokkal és az oktatókkal, illetve Szegedet is most kezditek felfedezni magatoknak. Sokszor viszont talán még kicsit bizonytalanul mozogtok pár helyen. Ezt a blogbejegyzést azért készítettük el számotokra, hogy a TIK-ről - mint egy komplex szolgáltató egységről – teljesebb képet kapjatok, és bemutassuk az intézmény funkcióit.

Tanulási tér

Egyetemi éveid alatt többször kell majd kutatómunkát végezned, közös csapatfeladatokat megoldani és megkeresni a tananyag elsajátításához szükséges szakirodalmat.

tanter.jpg

A TIK-ben található Magyarország legmodernebb és legnagyobb tanulási térrel rendelkező egyetemi könyvtára. A Klebelsberg Könyvtárban szinte mindent megtalálsz, ami a tanulmányaidhoz szükséges. A szakolvasókban csendben, tágas asztalokon tudsz készülni a vizsgáidra, a közös tanulási terek pedig ideálisak a csapatfeladatok megbeszélésére és kivitelezésére. A tantermek előtti foyerekben található babzsákok és színes bútorok is a kényelmes helyeket hivatottak biztosítani a felkészüléshez. 

Kép1.png
Összességében elmondhatjuk, hogy akár egy tankönyvet keresel, akár egy csapatmunka megoldása a feladat, vagy csak csöndes helyen szeretnél tanulmányaidban elmélyülni, a TIK tanulási tereiben mindegyikre van lehetőséged.

Konferencia tér

Tanéveitek során sok érdekességgel is találkozhattok majd a TIK-ben. Nálunk szinte mindig „pezseg az élet”, köszönhetően az intézmény multifunkciós szerepének. A Központ ad otthont az SZTE Kongresszusi Központjának is, így évközben számos egyetemi és „külsős” rendezvény befogadó helyszíne a Tanulmányi és Információs Központ.

konfter.jpg

A kis létszámú továbbképzésektől, a kiállításokon, sajtótájékoztatókon és gálavacsorákon át egészen a többnapos hazai és nemzetközi konferenciákig számos rendezvény számára szolgáltatunk helyszínt. Rendezvényeink során fokozottan ügyelünk arra, hogy a Ti felkészüléseteket és kutatómunkátokat ne zavarjuk!

Ha egy nagyobb rendezvény kapcsán bármely hallgatókat érintő változás van (teremcsere, módosult nyitva tartási rend, stb.), az ezzel kapcsolatos információkat mindig megtaláljátok a TIK facebook oldalán, illetve a Központi Ügyfélszolgálat feletti kivetítőn.

Találkozási tér

Központunk nemcsak a tanulni vágyóknak a "Mekkája", de a kikapcsolódni vágyóknak is. Kiállítási terünkben szinte az év minden hetében új kiállítás tekinthető meg, melyek megnyitója remek alkalmat nyújt egy-egy rég nem látott, művészetet kedvelő ismerőssel való találkozásra, beszélgetésre. Azonban nemcsak a kiállítás megnyitókon nyílik erre lehetőség, hanem nyitva tartási időben bármikor elfogyaszthattok egy kávét az Egyetemi Kávézó teraszán, miközben az előző esti bulizás emlékképeit idézitek fel, próbáljátok összerakni :), de kiváló találkozó hely is, legyen szó akár randiról, akár indulási pontról egy buli estéjén.

kvzo.jpg

SZOLGÁLTATÓ EGYSÉGEK

Hallgatói Szolgáltató Iroda

Központunk Átriumában található a Hallgatói Szolgáltató Iroda, azaz a HSZI, amelynek munkatársai készséggel állnak rendelkezésetekre, ha például diákigazolványt szeretnétek igényelni, vagy annak érvényességét megújítani. Akkor se essetek kétségbe, ha elveszett az igazolványotok, ugyanis a HSZI-ben ideiglenes diákigazolványt is igényelhettek, illetve a tandíj és a kollégiumi díj befizetéshez szükséges csekket is itt kaphattok. Ám mindez csak töredéke a HSZI tevékenységeinek, bővebb információt az iroda feladatairól a következő linken találtok:

http://www.u-szeged.hu/jozsef-attila-tanulmanyi/szolgaltatasi-ter/magunkrol/hallgatoi-szolgaltato?objectParentFolderId=13573

HSZI.jpg

Egyetemi Jegyzetbolt

Hosszú a beszerzendő tankönyvek, jegyzetek listája? Ne csüggedjetek, a TIK-ben található Egyetemi Jegyzetboltban nincs lehetetlen, a bolt munkatársai igyekeznek minden könyvet beszerezni akár utánvétes megrendeléssel is. Vásárláskor a félévente járó jegyzettámogatásodat is felhasználhatod, így beváltáskor egy-egy könyv árának csak a töredékét kell fizetned.

 További információt a http://www.u-szeged.hu/egyetemrol/szolgaltatasi-ter/egyetemi-jegyzetbolt linken találsz.

jegyzetbolt.jpg

Egyetemi Ajándékbolt

Méltán lehetsz Te is büszke arra, hogy felvételt nyertél országunk egyik leghíresebb és több világranglista szerint az egyik legnívósabb egyetemére. Nemcsak kiváló tanulmányi eredményeddel öregbítheted az SZTE hírnevét, hanem egyetemi és/vagy kari logóval ellátott termékek viselésével, használatával is.

 A termékekről bővebb információt a http://www.szteajandekbolt.hu/index.php honlapon találsz.

ab.jpg

SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ

A Központi Ügyfélszolgálat melletti található Információs pontban tart ügyeletet a szorgalmi időszakban az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ, melynek munkatársai segítséget nyújtanak a speciális képzési igényű hallgatók részére. Forduljatok hozzájuk bizalommal, ha egyéni életvezetési vagy pályaorientációs tanácsra van szükségetek, de akkor is, ha személyiségfejlesztő, stresszkezelő, vagy akár tanulásmódszertani tréningen szeretnétek részt venni.

Bővebb információt a http://www.u-szeged.hu/egyetemrol/szolgaltatasi-ter/szte-egyetemi?folderID=13893&objectParentFolderId=13893 linken találtok.

ÁLTALÁNOS SZOLGÁLTATÁSAINK

Központi Ügyfélszolgálat

Központunkkal kapcsolatban felmerülő szinte bármely kérdésedre a Központi Ügyfélszolgálat munkatársai készséggel válaszolnak, szívesen tájékoztatnak az Intézményünkben tartandó tanórákról, rendezvényekről, illetve az igénybe vehető szolgáltatásokról. Hozzájuk fordulj, ha elfelejtetted a csomagmegőrző szekrényszámodat, vagy ha bármilyen műszaki jellegű észrevételed van. Ha a könyvtár területére szeretnél bejutni, de még nincs, vagy már nem vagy jogosult diákigazolványra, munkatársainktól igényelhetsz díjmentes ideiglenes belépő kártyát is, amelynek vonalkódjával a csomagmegőrző szekrényeket is használhatod. Ha tanulás közben szünetet tartanál, lehetőséged van ping-pongozni, tollasozni, csocsózni, de akár társasjátékozni is, kérjük, ezzel kapcsolatban is fordulj a Központi Ügyfélszolgálat munkatársaihoz!

Kép2.jpg

Csoki, ital és kávéautomaták

Ha egy kis frissítőre vágysz tanulás közben, az Átriumban található kávé, üdítő és csoki automata is a „segítségedre” lehet, azonban azt vedd figyelembe, hogy az olvasói terekbe ételt, italt bevinni tilos!

DSC_0533.jpg

Fénymásolás, nyomtatás

Központunk első emeleti kabinettermének végében került kialakításra egy fénymásoló szalon, ahol minden hétköznap 09:00 órától 17:00 óráig kollégáink készséggel állnak rendelkezésedre, ha fénymásolni vagy nyomtatni szeretnél. A fenti időtartamon túl önkiszolgáló automata segítségével tudsz fénymásolni illetve nyomtati.

fenymas.jpg

Ruhatár és automata csomagmegőrző

A Központban díjmentes ruhatár és automata csomagmegőrző üzemel, amelyek használata kötelező, amennyiben be szeretnél lépni a beléptetési rendszerrel védett területre. (Klebelsberg Könyvtár, HSZI, Egyetemi Jegyzetbolt, stb.) A 650 szekrényes csomagmegőrző diákigazolvánnyal, egyetemi azonosító kártyával, illetve bármely személyes okmányon pl.: lakcímkártyán található vonalkóddal is működik.

1208906_496383610447103_54753538_n.jpg

A fenti információk mellett, ha bármi kérdésetek van a Központ működésével kapcsolatban, nyugodtan forduljatok Kollégáinkhoz a Központi Ügyfélszolgálaton, illetve a TIK facebook oldalán is bármikor feltehetitek a kérdéseiteket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldintezmeny.blog.hu/api/trackback/id/tr635498098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.