2014. február 03. 16:35 - Zöld Intézmény

Idén is itt voltak, jövőre is jönnek!

Az utóbbi két évhez hasonlóan idén is egy holland hallgatói csoport „bolygatta” fel a vizsgaidőszak révén még igen csendes Intézményünket. Az életvidám, tudásra szomjazó fiatalok a borongós idő ellenére is élvezték a szegedi programokat. Már a nap elején szóvá is tették, hogy hiányolják a napsütést, mert úgy hallották, hogy Szeged a „napfény városa” nevet viseli.

zuti.jpgJanuár 9-én a holland Utrecht Egyetem 47 hallgatóból és 5 oktatóból álló csoportja Budapestről érkezett városunkba, ahol elsőként a TIK-be vezette útjuk. A nálunk eltöltött délelőtt alatt 4 előadást hallgattak meg. Elsőként Lukovics Miklós, az SZTE stratégiai és fejlesztési igazgatója köszöntötte a résztvevőket, és rövid előadást tartott egyetemünkről. Őt követően pedig Zuti Bence vette át a szót, aki pedig az ELI (Extreme Light Infrastructure) nevű nagy volumenű projektről tartott tájékoztatást. A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselője, Kozsuchné Somogyi Katalin, és Havranek Péter, a TIK munkatársa is számos hasznos információval látta el a kíváncsi fiatalokat. Az idei csoport is nagy érdeklődéssel hallgatta a Központ társadalmi felelősségvállalásáról és energia hatékony működéséről szóló prezentációt.  Minden évben új emberekből álló csoport látogat el hozzánk, de a kérdéseik idén is bőven voltak, így az előadások igen interaktívra sikeredtek.

Az Intézményen belüli körbevezetést követően pedig tovább indultak Szeged felfedezésére, hogy a nap végén a sok új információt összegyűjtve összemérhessék tudásukat egy kvízjáték keretében.

Zuti Bence által vezetett városnézés során vendégeink megtekintették Szeged nevezetességeit, majd a Gazdaságtudományi Kar oktatóival ismerkedhettek meg. Dr. Vilmányi Márton a kar dékánja után Dr. Lengyel Imre professzor úr vette át a szót, majd Vas Zsófia, Szakálné Kanó Izabella, és Blaskó Brigitta tartottak egy-egy előadást.

kerdes.jpg

A nap végi kvíz felettébb jó hangulatban telt, amelyen Gódor Petrának még segítsége is volt: A „zöld szörny” felügyelt a rendre, nehogy bárki is jogtalanul hozzájuthasson a jutalom cukorkákhoz. Minden helyes válaszért kisebb-nagyobb édességeket kaptak a játékosok, és a nyertes magával is vihette a plüssállatkát emlékbe. A „cukorkaeső” végén pedig élményekkel tele, valamint sok új hasznos információ birtokában indult tovább Temesvárra a csapat, folytatva a négynapos tanulmányútjukat.

 

Fergeteges egy nap volt, amelynek természetesen folytatása is lesz, hiszen a holland-magyar együttműködést tovább ápolva jövőre is sok szeretettel várjuk vissza a hallgatókat. :) 

csoport.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldintezmeny.blog.hu/api/trackback/id/tr595795694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.