2016. május 25. 12:38 - Zöld Intézmény

Egészséges jótékonykodás

Az elmúlt pár bejegyzésben főleg a jövővel foglalkoztunk, így ideje egyet visszalépni és a mára koncentrálni, hiszen bár fényes, gyors és környezetbarát holnap fénylik az út végén, azért az odáig vezető szakaszt sem hanyagolhatjuk el. Ahogy saját magunkat sem, amire az egyik legjobb módszer a sport. Hogy milyen? Az igazából mindegy, legyen kosárlabda, foci, küzdősport, atlétika vagy bármi, ami nekünk és a testünknek is jól esik. És mi tesz jót a szellemünknek? Hát az adományozás! És mi van, ha kombináljuk a kettőt?

 

Magas játékosok, magas elvárások

Az NBA, az amerikai profi kosárlabda liga, bizony nem csak kosártudás téren vár el sokat a játékosaitól. Aktívan és behatóan figyelik a sportolók közösségi életét, médiaszerepléseiket. Az egyes csapatok persze ennél is mélyebb megvilágításban foglalkoznak velük, hiszen személyiedzőket, dietetikusokat, külön étrendet, szponzorokat és még számtalan egyéb élő és élettelen dolgot biztosítanak a jó játékért cserébe.

Ám a liga elvárásai nem érnek ott véget, ahol a médiaszereplés igen. Az NBA Cares nevezetű kezdeményezés immár 5 éve van jelen a sportolók életében, és mára bizony számtalan ágra szakadt. 

  • NBA Green
  • Hoops for Troops
  • My Brother's Keeper
  • NBA Fit

És még saját díjat is alapítottak, melyet minden évben a közösségért legtöbbet tévő játékos tudhat magáénak. 

(A képre kattintva megtekintheted az NBA Cares honlapját)

 

Szegedi példa

Ám szerencsére nem kell a tengerentúlra menni azért, hogy önzetlen, profi sportolókkal találkozzunk. Magyarországon is egyre népszerűbbek az ilyesfajta kezdeményezések, melyre már Szegeden belül is több példát tudunk találni. A Pick Szeged kézilabdacsapata plüssöket szokott gyűjteni a gyerekeknek, a Naturtex-SZTE-Szedeák csapata legutóbb egy óvodába vitt 10 darab készségfejlesztő labdát, de gyűjtöttek már ruhát, tartós élelmiszert is. Az adományozás hírét igyekeznek mindig minél több emberhez eljuttatni, ezért a kosarasok például az utóbbi akciójukhoz még egy ötletes videót is készítettek. 

A sportolók mellett számtalan cég, szervezet és magánember részt vesz már ilyesfajta kezdeményezésekben. Gondoljunk csak Gyaraki Bogira, a beteg szegedi kislányra, aki immár több százezer darab kupakot kapott, melyet a szülők forintra váltás után a kezelésére költenek. Ezen gyűjtésbe Központunk, a TIK is bekapcsolódott, így ha van kedvetek segíteni, minden szelektív hulladékgyűjtő szigetnél találtok kihelyezve egy-egy kupakgyűjtő dobozt, mely helyet biztosít adományotoknak! 

dsc_0095.jpg 

Embertársaink megsegítése egy nagyon fontos dolog, így kérünk benneteket, hogy ha tehetitek, segítsetek valakinek! Ahogy Bogi anyukája szokta mondani, "Nekünk minden egyes kupak egy jó gondolatot jelképez!" 

 
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldintezmeny.blog.hu/api/trackback/id/tr188731264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.