2017. március 24. 23:08 - Zöld Intézmény

Visszatért a RED!

Manapság már-már elvárás, hogy a nagy cégek ne csak a profitot hajhásszák — legalábbis ne nagyon látványosan — hanem bizony társadalmi problémákra is reflektáljanak. Ezt a legtöbben meg is teszik. Közülük emelnénk most ki egyet, azt, amely talán a világ egyik legjobban ismert cége: az Apple-t. 

(RED) kezdeményezéssel vállalt partnerségünk tíz éve során olyan HIV- és AIDS-ellenes programokat támogattunk, melyek tanácsadással, teszteléssel és a HIV-vírus anyáról magzatra való átterjedését megakadályozó gyógyszerekkel segítik a betegség visszaszorítását. Eddig több mint 130 millió dollárt gyűjtöttünk erre a célra (RED) termékeink eladásából. Most pedig bemutatjuk az iPhone 7 (PRODUCT)RED Special Editiont. Minden vásárlás közelebb visz egy AIDS-mentes nemzedékhez.

(Apple weboldal)

A (PRODUCT)RED™ termékek már nagyon régóta jelen voltak a cég kínálatában. iPodok terén volt főleg jellemző, ami hosszú ideig a cég egyik legnagyobb példányszámban eladott terméke volt. Az apró, zenét tároló és azt minőségi, stílusos módon továbbadó készülékek piros-fehér színezése a remek kinézet mellett jelképévé is váltak a cég segítő szándékának.

Így nem meglepő, hogy most, mikor ismét számtalan szem szegeződik szerencsés számítástechnikai arcukba, ismét visszahozták a szokást: az éppen aktuális slágerterméket változtatták pirossá, az iPhone-t.

Ahogy tőlük azt megszokhattuk, ismét gyönyörű munkát végeztek és sajnos manapság az is szokássá vált, hogy bármi történik, azonnal találnak benne hibát az internet mélységeiben. Jelen esetben azt vetették fel, hogy miért nem fekete kijelzővel szerelték a piros készüléket és miért a fehér-piros kombinációt választották. Az oka szerintem egyszerű és két dologgal meg is lehet magyarázni.

Az első a hagyomány. Az eddigi ilyen RED termékek eddig is ezt a két színt használták, és szépek is voltak. Tény, hogy az iMagazin által készített terv a fekete-piros iPhone-ról elég mutatós, de a hagyomány az hagyomány. 

A másik dolog pedig a kontraszt: a fehét és a piros sokkal kontrasztosabb, figyelemfelkeltőbb és erőteljesebb hatást ér el, mint a fekete-piros. Nem véletlen az sem, hogy ha belegondolunk az élet más területeibe is, a piros színt általában a fehérrel párosítják. 

Őszintén megvallom, hogy sajnos nem fenyeget az, hogy egy ilyen telefont vegyek, de ha úgy lenne biztos, hogy inkább vennék ilyet — már csak a cég támogatási ígérete miatt is — mint egy átlagos színben pompázó készüléket. Végtére is valószínűleg pár hét után úgyis tokban végzi a telefon és csak azokon a magányos estéken látnám a hátlapot, mikor nincs jobb dolgom, mint a telefon körbetakarítása. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldintezmeny.blog.hu/api/trackback/id/tr8212368813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.